Testa Färdig Matkasse!

Har nyligen testat några färdigpackad matkasse som jag har fått hemlevererade, vilket kan vara ett bra alternativ om man har dåligt med tid och inte vill springa i en matbutik. Dessutom är maträtterna väldigt goda och lättlagade var dem också!

Men vilken matkasse ska du välja? Om du tittar här på denna sidan //matkassarna.com/matkasse/ så ser du att det finns ett väldigt stort antal matkassar att välja mellan… Så för att försöka hjälpa dig välja tänkte jag därför berätta om matkassarna jag och min familj testa.

Matkasse #1 – Barnkassen från Linas Matkasse

Fisktallrik

Barnkassen består av…

 • 5 middagar
 • Åt 4 personer
 • Med en tillagningstid på 25-35 min
 • Pris: 499:-

Bilden ovan är en ”Fisktallrik” med potatismos och grönsaker. Detta var en av maträtterna som min familj åt när vi testa ”Barnkassen” från Linas Matkasse. Totalt tog det ungefär 30 min att tillaga all maten och barnen älska maten och ville att vi skulle köpa fler matkassar och förmodligen kommer vi fortsätta beställa av Linas Matkasse. Men innan ville jag gärna testa några fler matkassar från andra leverantörer.

Matkasse #2 – Barnkassen från Middagsfrid

Kumminkryddad-kycklingköfte

Barnkassen består av…

 • 4 middagar
 • Åt 4 personer
 • Tillagningstid på 35 min
 • Pris: 499:-

En av maträtterna vi tillaga och åt i från Middagsfrids Barnkasse ser du på bilden ovan. Maträtten var ”Kumminkryddad Kycklingköfte” som serverade i pitabröd tillsammans med sallad och någon sås! Detta var också en väldigt god och lättlagad middag. Dessutom tror jag att det är en maträtt som jag själv kommer att tillaga i framtiden.

Matkasse #3 – Familjekassen från Bra Mat Hemma

Tyvärr har jag ingen bild på maten från Bra Mat Hemma. Men här är några av fördelarna jag gilla med Familjekassen från Bra Mat Hemma. Allt jag behövde var redan uppmätt i rätt mängd och jag behövde inte åka och köpa några extra råvaror. Istället kunde jag bara njuta av matlagningen och måltiderna som alla var väldigt goda! Något som jag också gilla med matkassen är att många av råvarorna var närproducerade och allt köttet var Svenskt!

Familjekassen består av…

 • 4 middagar
 • Mat åt 2 – 6 personer
 • Tillagningstid på 30 – 35 min
 • Pris: 699 – 1199:-

Något som man ofta läser om när media skriver om konceptet med färdigpackade matkassar är att dem tycker det är dyrt, speciellt om man jämför med när man själv åker och handlar. Men själv tycker jag att det är värt dem 50 eller 100 kronorna extra eftersom jag då slipper planera vad vi ska äta för mat och jag slipper att åka och handla. Dessutom spenderar jag hellre en timme med barnen än att åka och handla…

Om du inte vet vilken matkasse eller matkasseföretag du ska välja så skulle jag rekommendera dig att besöka Matkassarna.com där kan du läsa om alla dem ledande matkasseföretaget och matkassarna som dem erbjuder!

Så gick det till att byta till nya köksluckor!

Som jag har skrivit tidigare så valde jag att byta köksluckor istället för att köpa ett helt nytt kök. Anledningen till att jag bara byta köksluckorna var för att jag redan trivdes med hur köksskåpen var placerade och de var även i bra skick. Så om du själv har planer på att renovera köket, då tycker jag du ska fråga dig själv: Är jag nöjd med hur köket ser ut idag? Om där är, då tycker jag inte man ska byta hela köket. Speciellt inte om du har köksskåp som är hela och är i bra skick!

Själv spara jag rätt mycket pengar på att bara byta köksluckorna, samtidigt som jag också slapp bo i en massa skräp när de skulle ha rivit ut mitt gamla kök.

Jag tänkte idag skriva lite om hur det gick till när jag renovera köket och byta köksluckor!

Som jag har skrivit i en tidigare post så valde jag att köpa mina köksluckor från Novaflex som erbjuder måttanpassade kök och köksluckor. I och med att de kunde måttanpassa köksluckorna kunde de tillverkas efter måtten på mina gamla köksskåp som var ifrån Myresjökök.

När jag först hitta Novaflex så var det väldigt enkelt att få hjälp. Allt jag behövde göra var att lämna lite kontaktuppgifter på deras hemsida sen efter 1 – 2 dagar kontakta en Novaflex återförsäljare mig och vi boka ett hembesök. Själva hembesöket gick väldigt bra! Återförsäljaren mått mitt kök och köksluckor och jag fick se på lite provluckor som han hade med sig! Jag valde in lackerad kökslucka med infällt grepp så jag slapp handtag. Köksluckan som jag valde heter ”Strikt” och är en högblank kökslucka som är väldigt modern!

När jag hade valt kökslucka och lite andra tillbehör som jag ville ha så var hembesöket klart och återförsäljaren lova att återkomma med en ritning så jag skulle kunna se hur köket blir med de nya köksluckorna. Återförsäljaren skulle även meddela ett pris på allt som vi hade kommit överens om.

Efter några dagar återkom återförsäljaren med bilder och ett pris på köket, tyvärr hittar jag inte ritningarna nu, men ska se om jag kan hitta dem och i så fall kommer jag publicera dem här.

Jag blev glatt förvånad när jag fick reda på priset som landa på lite över 40 000 kr, vilket jag tyckte var rätt billigt med tanke på att mitt kök var rätt stort och jag hade köpt till lite tillbehör. Efter lite små ändringar så beställde jag köksluckorna!

Efter någon vecka fick jag reda på att mina köksluckor snart var klara och det snart var dags att montera dem. Återförsäljaren som hade hjälpt mig hade även rekommenderat en snickare som skulle montera köksluckorna.

Själva monteringen av köksluckorna!

Efter några veckor hade köksluckor blivit levererade och jag hade bestämt med snickaren att han skulle montera köket innan jul vilket gick bra.

Själva monteringen bestod av att plocka ner de gamla köksluckorna och sen montera de nya. Jag fick även hjälp med att montera lite av den köksinredning som jag hade köpt till.

Nu undrar ni säkert hur lång tid det tog att sätta upp de nya köksluckorna? Och jag ska säga jag är själv imponerad av hur snabbt det gick. Totalt tog det ungefär en halv dag, hantverkaren börja kl 08.00 och var klar lite i fyra och då är mitt kök ändå rätt stort!

Inredning till nya köket?

Att renovera köket kan vara svårt om man inte vet vad man vill ha i det nya köket. Kanske ska du välja att köpa ett helt nytt kök eller så kanske du ska välja att bara byta köksluckorna. Beroende på vad du väljer att göra så kommer kostnaden för köket att variera. Till exempel är att helt nytt kök med helt nya vitvaror mycket dyrare än om man jämför med att bara byta köksluckorna.

I vilket fall så skulle jag rekommendera dig att besöka olika köksleverantörers hemsidor och kolla vad de kan erbjuda. Själv har jag köpt nya köksluckor av ett företag som heter Novaflex och de erbjuder måttanpassade hel kök och köksluckor.

När jag börja leta efter köksleverantör så hitta jag först Ballingslöv, men när jag sen hitta Novaflex och börja jämföra priser och vad man fick om man skulle köpa ett helt nytt kök så visade sig att priserna variera rätt mycket. Något jag också upptäckte var att Ballingslöv och Novaflex använder samma typ av inredning till köken. Även måtten på inredning var samma och eftersom Novaflex erjbuder måttanpassade kök! Visst du kan få måttanpassat från Ballingslöv, men då måste det special beställas och det gör att hela köket blir mycket dyrare.

I vilket fall så valde jag att byta köksluckorna i mitt nuvarande kök! Och jag blev riktigt nöjd! Hela arbetet med att plocka ner och sätta upp de nya köksluckorna tog ungefär tre dagar och sen vara köket klart! Med pengarna jag spara på att bara köpa nya köksluckor använde jag till att köpa nya vitvaror! Eftersom jag kände att jag hade sparat så pass mycket på köket, så valde jag att köpa vitvaror från Miele. Det blev ny kyl och frys. Jag valde även att köpa ny ugn och byta ut diskmaskinen till produkter från Miele! Ugnen jag köpte var även med ånga, tydligen ska jag i princip kunna laga all mat med ånga, förutom bröd. Fick höra från försäljaren att tillaga kött i ånga ska bli riktigt bra så får väl ta och testa det!